2010. október 5., kedd

Büszkeség, és gratuláció!

Bár ez a blog a Serinről szól elsősorban, vannak a blogon olyan linkek is, melyek olyan készítőkre mutatnak akik munkáját elismerem.Kedvenceim:)
Van egy márka köztük , egészen pontosan a Yobi akire személyes elfogultságom miatt is nagyon büszke vagyok:)
(Nem szereti ha én itt dícsérem, de szerintem ez fontos.)
Még nagyobb öröm , hogy az események bebizonyították, hogy nem csak én ismerem el , de tegnap mások is elismerték.
Részt vehettünk ugyanis a Magyar Formatervezési Díj átadóján, amit bizony Ő nyert meg:):):)
Egy kis törekvés, egy nagy álom, mindenféle hátszél nélkül ilyen elismerésben részesült.

Remélem , hogy ez meggyőz akár itthon is embereket, hogy azoknak a dolgoknak is van létjogosultsága, sőt  picit priorítása is a külföldi tucat sznob dolgokkal szemben.
Hiszem ez tényleg a miénk!
http://yobibikeparts.com/

http://www.youtube.com/watch?v=nxQPbjST_9w

Magyar Formatervezési Díj – Termék kategória



YOBI cserélhető peremű kerékpáragy – Jári Róbert

A termék újdonsága az agytest és a tárcsa közötti sajátosan oldható kapcsolat. … A YOBI kerékagy megmutatja, miként lehet kisipari gyártásban is világszínvonalú produktumot előállítani.”


A YOBI márkanevű, cserélhető peremű kerékpáragy egyediségét az adja, hogy több szabvánnyal és alkatrésszel is kompatibilis. Sokan találkoztak már a kétkerekűek alaktrészeinél különböző illesztési problémákkal; gyakran az egyes alkatrészek nem használhatóak más alkatrészekkel. Jári Róbert pontosan erre a problémára szeretett volna megoldást találni. A funkcionális újítás mellett az ovális furatok is a termék unikalitását jelentik. Róbert a kompatibilitást és a designt is figyelembe véve az agyakat az ún. ‚Oval‘354 néven futó lánctányér designjára találta ki.



„A kerékpáragy legnagyobb különlegessége – a formavilág mellett – maga az agyperem cserélhetősége, ami azt jelenti, hogy az agytestre felfogatott agyperemek cseréjével akár különböző küllőlyukszámú agyat kaphatunk, de nagy jelentősége van ennek a designban is. Különböző színeket kedvünkre állíthatunk össze, így formálva a kerékpár kinézetét saját izlésünkre“ – mondja Jári Róbert. A magyar pályaválogatott két sprintere, Szalontay Sándor és Veress Ádám használja a YOBI agyakat és lánctányérokat.






Róbert az Eötvös Loránd Tudományegyetem földrajz-környezettanár szakán végzett. Személyes érdeklődéséből adódóan a természet szeretete is visszaköszön az általa tervezett kerékpáralkatrészeken. (A most díjazott YOBI kerékpáragy mellett a márkanév alatt más kerékpáralkatrészek is megtalálhatóak, pl. lánctányérok).



A Magyar Formatervezési Díj pályázaton részt vevő kerékpáragynak jelenleg még nincs hivatalos neve. Róbert először mama and papa–nak nevezte el őket (elsőagy a mama, a hátsóagy a papa, mivel ő ‚hajtja‘ a kerékpárt, rajta van a fogaskerék, ő az erősebb), de a http://yobibikeparts.com/ oldalon még várja a felhasználók ötleteit.



Keresés ebben a blogban

Powered By Blogger

Rendszeres olvasók

Blogarchívum